Що приготувати на 8 березня: прості і смачні рецепти

Мало хто із представниць прекрасної статі захоче в Міжнародний жіночий день простоювати годинами на кухні. Також у свято 8 березня не хочеться морочитись на приготуванні складних і важких для організму страв. Ідеальним рішенням у такому разі буде вибір на користь легких закусок і нехитрих салатів, та усе це під келих ігристого в товаристві друзів і близьких людей.

Звичайно, ідеальним варіантом буде похід у ресторан. Але якщо ви бажаєте провести свято в домашній та затишній атмосфері, розслабитись та насолодитись святковим приводом, у приготуванні простого і смачного меню вам може допомогти й чоловік.

Швидкі й легкі закуски на свято 8 березня

Щоб не виглядати втомленою і замученою, проводячи час біля плити, на свято 8 березня найкраще віддати перевагу на користь закусок.

Лаваш із крем-сиром, лососем і зеленню

Складові:
Лаваш — 1 шт.
Крем-сир — 250 г
Лосось с/с— 300 г
Зелень — за смаком

Приготування. Ретельно перемішуємо крем-сир із дрібно нарізаною зеленню. Отриману суміш намазуємо на лаваш. Зверху викладаємо тонко нарізані шматочки лосося. Завертаємо лаваш з начинкою у трубочку, щоб вийшов рулет. Охолоджуємо його в холодильнику. Перед подачею нарізаємо порційними шматочками.

Рулети з цукіні із сьомгою

Складові:
Сир вершковий — 200 г
Сьомга копчена — 80 г
Цукіні — 2 шт.
Оливкова олія — ​​3 ст. л.
Перець чорний мелений, кріп, сіль — за смаком

Приготування. Розрізаємо цукіні уздовж на тонкі смужки (товщина повинна бути такою, щоб при згортанні вони не порвались). Тарілку змащуємо оливковою олією, посипаємо перцем і сіллю. Викладаємо смужки цукіні, притискаємо і перевертаємо. Ріжемо сьомгу на маленькі брусочки. Змащуємо цукіні тонким шаром вершкового сиру (залишаючи по 1 см із краєчків, з боків — по 0,5 см). Зверху кладемо сьомгу і загортаємо в рулет. Кожен викладаємо горизонтально вниз швом, щоб форма цукіні була стійка. Перед подачею викладаємо красиво на тарілку, прикрашену зеленню.

Італійська брускетта з базиліком і помідорами

Складові:
Чіабатта
Помідори
Базилік свіжий
Масло оливкове
Часник
Перець чорний мелений

Приготування. Хліб чіабатта нарізаємо шматочками близько 1,5 см. Підсушуємо їх у тостері або на сухій сковороді. Натираємо їх часником, поки вони не охололи. Перемішуємо нарізаний базилік і помідори, солимо, перчимо, заправляємо оливковою олією. Викладаємо суміш на чіабатту, поливаємо соком із під овочевої суміші.

Найсмачніші салати на 8 березня: покрокові рецепти

Ці салати не тільки легкі у приготуванні, але і дуже смачні. Крім того, ви можете відійти від старої і обридлої традиції подавати салат в одному величезному блюді, а розкласти невеликими порціями в спеціальні салатні чаші або порційно викласти на широкому блюді (на подобу того, як діти роблять паски в пісочниці). Така подача страв на 8 березня буде не тільки оригінальною і святковою, а й сприятиме апетиту у всіх гостей.

Салат Мімоза

Складові:
Яйця — 6 шт.
Рибні консерви — 1 банка
Твердий сир — 150 г
Майонез — 200 г
Вершкове масло — 100 г
Ріпчасту цибулю — 1 шт.
Свіжа зелень — 4-5 гілочок
Сіль за смаком

Приготування. Яйця відварюємо. Білки, жовтки і цибулю дрібно нарізаємо або тремо на тертці на окремих тарілках. Сир тремо на середній тертці, зелень подрібнюємо. Рибу виймаємо і видаляємо зайву рідину, розминаємо виделкою. Потім обираємо ємність для сала і викладаємо по черзі: яєчні білки, шар тертого сиру, рибний шар. Змащуємо майонезом. Зверху кладемо подрібнену цибулю і половину розім’ятих жовтків. Змащуємо жовтки майонезом, посипаємо подрібненою зеленню. Поверх зелені натираємо заморожене вершкове масло. Прикрашаємо салат жовтками, що залишились. І ставимо в холодильник на 2 години. Перед подачею прикрашаємо свіжою зеленню.

Салат Тіффані

Складові:
Куряча грудка — 1 шт.
Твердий сир — 200 г
Яйця зварені круто — 5 шт.
Зелений виноград — 100 г
Майонез — 1 упаковка
Сіль, мелений перець — за смаком
Каррі та мигдаль — за бажанням

Приготування. Відварюємо курячу грудку в підсоленій воді (можна обсмажити її з каррі — справа смаку). Дрібно нарізаємо. Шарами викладаємо курку, тертий сир, терті яйця і знову курка, тертий сир, терті яйця. Кожен шар змащуємо майонезом (можна злегка посипати подрібненими мигдальними горіхами). Останній шар — розрізані вздовж зелені виноградини укладаємо зрізом вниз.

Що приготувати на 8 березня: рецепти для чоловіків

Ми підібрали ідеальні рецепти, які можна приготувати не лише заздалегідь, а й їх без зусиль зможе приготувати кожен чоловік. Це буде ідеальним сюрпризом для коханої як привітання з Міжнародним жіночим днем ​​8 березня.

Овочі, запечені з курячими стегенцями

Складові:
Картопля — 6 шт.
Броколі — 200 г
Курячі стегенця та ніжки — 6 шт.
Олія — ​​4 ст. л.
Часник — 3 зубчики
Приправа для курки — за смаком
Зелень сушена — за смаком
Морква — 1 шт.
Сіль за смаком

Приготування. Крупно нарізаємо картоплю і моркву, броколі розбираємо на суцвіття. Курячі стегенця промиваємо і кладемо у велику миску. Додаємо овочі, рослинне масло, приправу, сіль, зелень, подрібнений часник і перець. Усе добре перемішуємо, щоб маринад покривав м’ясо і овочі. У форму для запікання кладемо картоплю з овочами, зверху — курячі стегенця. Випікаємо 40-45 хвилин в духовці, розігрітій до 200 С.

Лінива лазанья

Головний секрет цієї страви в тому, що її можна приготувати заздалегідь. За часом на приготування у вас піде 1-1,5 години. «Ледача лазанья» може бути повністю грибною або овочевою. А замість соусу бешамель можна покласти майонез або сметану. Але з соусом буде смачніше.

Складові:
Вірменський тонкий лаваш — 1 упаковка
Фарш м’ясний — 500 г
Лук, нарізаний кубиками — 500 г
Помідор — 3 шт. (або кетчуп)
Гриби — 300 г
Натертий твердий сир — 250 г
Зелень за смаком

Соус:
Молоко — 2,5 ст.
Борошно — 4 ст. л.
Масло вершкове — 6 ст. л.
Білий перець і сіль за смаком

Усім відомо, що чоловіки — найкращі кухарі у світі, тільки рідко зізнаються в цьому.

Приготування

Соус. Підігріваємо молоко. На середньому вогні розтоплюємо в сотейнику вершкове масло, додаємо в нього борошно і ретельно розмішуємо. Як тільки борошно порожевіло, потроху вливаємо молоко, інтенсивно перемішуючи, щоб уникнути грудочок. Соус доводимо до кипіння і варимо близько 2 хвилин до загустіння. Солимо, перчимо до смаку.

Начинки. Поділяємо на три частини нарізану кубиками цибулю. Близько 3-4 хвилин обсмажуємо м’ясний фарш з 1-ю частиною цибулі на невеликому вогні, солимо і відставляємо. Так само готуємо нарізані помідори з 2-ю частиною цибулі, додаємо зелень. Гриби злегка обсмажуємо з 3-ю частиною цибулі.

У форму, попередньо змащену маслом, кладемо трьома шарами: лаваш + 1/3 начинки + 1/3 соусу бешамель. Зверху посипаємо тертим сиром і запікаємо в духовці приблизно 20 хвилин.

 

Джерело: politeka.net

Для можливості залишити коментар потрібно зареєструватися.

2016 ©Української федерації фігурного катання на ковзанах.

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на ufsf.com.ua.

ідеї для бізнесу, бізнес проекти