ЩО ПРИГОТУВАТИ З МАНДАРИН: 7 ІДЕЙ ДЕСЕРТІВ

З чим у вас асоціюються мандарини? З чимось радісним і новорічним! Мандарини – це аромат радості, щастя і веселощів. А чи знаєте ви, що приготувати з мандарин? З них можна приготувати смачний десерт? Порадуйте себе і близьких незвичайними стравами. До того ж, вони дуже легкі в приготуванні. Вистачить їсти мандарини просто так!

Мандариновий пиріг

Інгредієнти:

  • 4 мандарина
  • 3 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 3 склянки мигдальної муки
  • 1 ч. л. розпушувача
  • Цукрова пудра
  • Щіпка солі

Приготування:

Мандарини вимити і покладіть в каструльку. Залийте водою і доведіть до кипіння. Варіть мандарини 15 хвилин, потім злийте воду. Залийте холодною водою і варіть ще 15 хвилин. Остудіть мандарини, розріжте на шматочки і видаліть кісточки. Помістіть мандарини в чашу блендера і збийте до стану пюре. Вам знадобиться стакан пюре. В окремій мисці збийте яйця з цукром до пишної маси. Додати мигдалеву борошно, розпушувач і мандаринове пюре. Все перемішайте і перекладіть у форму для випікання. Змастіть її попередньо вершковим маслом. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин. Після випікання, залиште пиріг у формі ще на 10 хвилин. Перед подачею прикрасити цукровою пудрою.

Шарлотка з мандаринами

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 250 мл кефіру
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 г ваніліну
  • 300 г борошна
  • 130 мл рослинного масла
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 4 мандарина
  • 1 ст. л. цукрової пудри

Приготування:

У великій мисці збийте яйця до пишноти. Додайте цукор і ванілін. Додати в яєчну суміш кефір і рослинне масло. Все перемішайте, поступово додаючи борошно і розпушувач. Викладаємо тісто у змащену маслом форму для випічки. Очищені мандарини розділити на часточки і викладіть на тісто. Випікайте 50 хвилин при температурі 180 градусів. Готову шарлотку прикрасити цукровою пудрою.

Солодка запіканка мандаринова

Інгредієнти:

  • 2 яєчних жовтки
  • 2 ст. л. цукру
  • щіпка солі
  • 3 мандарина
  • 1 ст. л. панірувальних сухарів
  • 1 склянка борошна
  • 70 г родзинок
  • 1 ч. л. рослинного масла
  • 2 ст. л. вершкового масла

Приготування:

У великій мисці збийте масло з жовтками, цукром і сіллю. Додайте просіяне борошно. Очищені мандарини розділити на часточки. Залиште 8-10 штучок для прикраси, а решта додайте в тісто. Перемішайте і додайте родзинки. Викладіть тісто на змащену форму для випікання. Зверху прикрасьте часточками. Випікайте при температурі 180 градусів протягом 1 години.

Карамелізовані мандарини з корицею

Інгредієнти:

  • 8-10 мандаринів
  • 1 склянка цукру
  • 2 палички кориці
  • 2 ст. л. апельсинового лікеру
  • ¼ Склянки фісташок

Приготування:

Розчиніть цукор в невеликій каструльці і зніміть з вогню. Влийте 1,25 склянки теплої води і зніміть з вогню. Мандарини очистіть. Цедру 2 мандаринів наріжте тонкими смужками і додати до сиропу. Покладіть палички кориці і варіть карамель на вогні протягом 5 хвилин. Влийте апельсиновий лікер. Остудіть карамель і полийте очищені мандарини. Накрийте їх плівкою і приберіть в холодильник на кілька годин, а краще на ніч. Залийте фісташки окропом і очистіть від шкірки. Подрібніть фісташки і посипте мандарини.

Мандарини в шоколаді

Інгредієнти:

  • 100 г гіркого шоколаду
  • 3-4 мандарина
  • 50 г лікеру (можна замінити вершками або водою)
  • Мигдальний крихта (волоський горіх або арахіс)

Приготування:

Розтопіть шоколад на водяній бані. Мандарини очистіть. Додайте лікер до шоколаду. Часточки мандаринів занурте в шоколад. Використовуйте для цього вилку або палички для їжі. Посипте зверху мигдальною стружкою. Залиште цукерки до повного охолодження. Подавайте у вазі для цукерок.

Сирно-мандариновий десерт

Інгредієнти:

  • 1 мандарин
  • 200 г нежирного сиру
  • 125 г натурального йогурту
  • невеликий банан
  • 1 яблуко
  • 1 ківі
  • Жменя горіхів (фундук, мигдаль)

Приготування:

Змішайте сир з йогуртом. Фрукти очистіть і наріжте кружечками або часточками. Мандарин очистіть і розділіть на часточки. Десерт викладіть шарами: сир, ківі, сир, банан, сир, яблуко, сир, мандарин, сир. Зверху посипте подрібненими горішками.

Солодкий мандариновий суп

Інгредієнти:

  • 4 ч. л. білого цукру
  • Свіжа м'ята
  • 1 ч. л. рисового крохмалю
  • 600 г мандаринового соку
  • 3 мандарина
  • 2 ст. л. фісташок
  • Ванільне морозиво для подачі

Приготування:

Мандарини очистіть і розділіть на часточки. Розведіть крохмаль в 1 столовій ложці холодної води. У каструлі нагрійте мандариновий сік і цукор. Коли суміш почне закипати, введіть крохмаль. Зніміть з вогню. Додати фісташки, часточки мандаринів, листя м'яти. Подавайте в глибокій тарілці, прикрасивши суп кулькою морозива.

Ці незвичайні рецепти не залишать нікого байдужим. Тепер ви знаєте, що приготувати з мандарин! Надайте своїм десертів нове дихання. Приємного апетиту!

 

Джерело: newsdaily.org.ua

Для можливості залишити коментар потрібно зареєструватися.

2016 ©Української федерації фігурного катання на ковзанах.

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на ufsf.com.ua.

ідеї для бізнесу, бізнес проекти